foto2Tijdens Prolight + sound in Frankfurt presenteerde Lab.gruppen de nieuwe IPD Series. De IPD Series bestaan op dit moment uit twee verschillende types: de IPD1200 en de IPD2400. Deze 1HE versterkers hebben beide een uitgebreide DSP voor het instellen van crossovers, limiters en EQ’s. De IPD1200 heeft 2 x 600 Watt (4 ohm) en de IPD2400 heeft 2 x 1200 Watt (4 ohm). De versterkers zijn vanaf juli 2013 leverbaar. Demo’s van de IPD Series zijn over enkele weken al beschikbaar! Neem dus contact met ons op voor een demo. 

De IPD Series hebben vier ingangen: Twee keer analoog, en twee keer digitaal(AES3). Erg handig als back up, of voor verschillende ingangsbronnen. Uiteraard heeft de versterker een Ethernet netwerk aansluiting voor de besturing van de versterker via Ipad of PC.

De limiters van de IPD komen rechtstreeks uit de PLM Series, met zelfs nog een functie extra. De VPL limiters in de IPD Series meten op de uitgang van de versterker wat de spanning (V) is. Als de maximaal ingestelde waarde bereikt is, gaat de versterker begrenzen. Het is zelfs mogelijk om het piek vermogen(w) van de luidspreker in te voeren in plaats van het maximale voltage. Aan de hand daarvan berekent de versterker zelf het maximaal toelaatbare voltage. Minimale kans op overbelasting van de speaker dus!

Prijzen (ex. 21% BTW):

IPD1200: €1160,-

IPD2400: €1600,-

Voor meer informatie over de IPD Series, ga naar de website van Lab.gruppen.