Grand Cafe de Troubadour in Hardenberg is door DPL, ook uit Hardenberg, voorzien van een nieuwe geluidsinstallatie. Dennis, eigenaar van DPL, hoefde niet lang na te denken over welke merken luidsprekers er gebruikt moesten worden in de vernieuwde Troubadour. Als hoofdsysteem is er gekozen voor maar liefst negentien CA106 luidsprekers van Kling & Freitag. Aangevuld met twee Passio Sub 15’s van K&F. Voor buiten en in de toiletten wordt er gebruik gemaakt van EAW luidsprekers. 

In de toiletten wordt er gebruik gemaakt van negen EAW CiS2.8 plafondspeakers.  Deze plafondspeakers zorgen voor een goede sfeerbeleving op de toiletten.Muziek en goed eten staan immers centraal in de Troubadour. Ook op de toiletten dus. Voor buiten is er gekozen voor de waterdichte SMS2.5T van EAW.

Alles wordt aangestuurd door een Xilica Neutrino met maar liefst 16 ingangen, en 16 uitgangen. Op diverse plekken in de Troubadour zijn touchscreens aanwezig waarop de volumes en dergelijke aangepastkunnen worden. Een aantal oude

(lab.gruppen) versterkers zijn opnieuw gebruikt. Daar zijn nog vier nieuwe Crest ProLITE 5.0 DSP versterkers aan toegevoegd.

Door gebruik te maken van meerdere kleinere luidsprekers is de ‘dekking’ van het geluid optimaal op iedere stoel in de zaak. Er is door Holland PA een ‘plot’ gemaakt waarop vooraf al te zien was hoe de spreiding in de Troubadour zou gaan worden.

Wij wensen de Troubadour en DPL veel plezier met deze prachtige geluidsinstallatie