In de Oude Kerk in Amsterdam is nog tot eind april het bijzondere kunstproject van Cardiff & Miller te bezichtigen en te beluisteren. Bij deze ‘site-specifieke’ geluidsinstallatie wordt er gebruik gemaakt van maar liefst 24 Kling & Freitag Passio luidsprekers en 4 Passio Sub 15’s. Het kunstproject heet “The Instrument of Troubled Dreams” en is opgesteld in het hoogkoor van de kerk. Met de prachtige lichtinval vanuit het oosten kunt u zelf de zogenaamde mellotron bespelen. Deze voorloper van de sampler uit de jaren tachtig is door de kunstenaars omgebouwd tot een surround geluidsinstallatie waarbij 28 speakers de ruimte opnieuw vormgeven. De Mellotron heeft 72 toetsen, elke toets is geprogrammeerd om een ​​ander geluidseffect, vocaal nummer of muzikaal gedeelte af te spelen.

 

 

 

 

 

Voor meer informatie over deze tentoonstelling gaat u naar de website van de Oude Kerk.

Foto: Gert Jan van Rooij