Recentelijk heeft Holland P.A. Service B.V. te Amsterdam in opdracht van Siemens Nederland N.V. de laatste hand gelegd aan de vernieuwde omroep – en muziekinstallatie van stadion de Kuip in Rotterdam. De oude geluidsinstallatie, reeds 16 jaar in bedrijf, was toe aan een vernieuwing. De eisen destijds waren die voor een omroepinstallatie. Steeds vaker was het noodzakelijk om ook muziek in het stadion weer te geven, het oude systeem kon echter niet de vereiste klankkwaliteit en geluidsdruk leveren.

Gezien de leeftijd en de nodige ouderdomssporen van de oude installatie is er besloten een zogenoemde ‘update’ door te voeren. Dit wil zeggen, de installatie wordt vernieuwd, maar zoveel mogelijk gebruikmakend van de al aanwezige infrastructuur, zoals stroom- en luidsprekerbekabeling.
De oude installatie, destijds 1995 ook geleverd door Holland P.A. Service B.V., in opdracht van Siemens N.V. ,  bestond uit een groot aantal full-range luidsprekers in de kap, en tevens luidsprekers onder de eerste ring, als delay. Omdat de indeling van het stadion niet is gewijzigd, en deze posities destijds zorgvuldig zijn bepaald, is besloten de nieuwe luidsprekerkasten op dezelfde posities te bevestigen. Hierdoor kon ook een groot deel van de bekabeling ongewijzigd worden hergebruikt, wat een enorme kostenbesparing met zich meebracht.

Het vernieuwde geluidssysteem bestaat volledig uit EAW luidsprekerkasten. Voor de 76 kasten in de kap is gekozen voor de EAW MK5394; deze full-range kast bestaat uit een 15” laagspeaker en een 1,4” hoogdriver gemonteerd op een 90×40 graden hoorn. Dit is een standaard type uit de installatie-serie van EAW. Echter werd dit type gemodificeerd geleverd met een ingebouwde 100 volt lijntrafo, en weerbestendig gemaakt door middel van een polyester coating op de buitenzijde, RVS grill en bevestigingsbeugel, zodat ze net als de oude kasten minimaal 16 jaar kunnen overleven in de zoute Rotterdamse buitenlucht.

Voor de delay kasten onder de eerste ring werden 38 stuks oude kasten uit de kap, de EAW FR122, volledig nagekeken en vervolgens terug geplaatst onder de eerste ring.
Omdat de oude installatie ontworpen is als een omroepsysteem, en de wens bestond ook muziek weer te geven, is besloten 16 stuks EAW SB625z subwoofers in de kap te bevestigen. Vanwege de grote afstand tot de versterkerruimte zijn er op de diverse bordessen rondom het stadion een 5 tal outdoor 19” kasten geplaatst, welke van airconditioning en verwarming zijn voorzien, voor in totaal 5 stuks Lab.Gruppen PLM10000Q versterkers. Via een glasvezelnetwerk worden deze van Cobranet audiosignaal voorzien, en met een Crestron systeem worden deze versterkers via het netwerk van en naar stand-by geschakeld.
Alle full-range luidsprekerkasten in de kap, en onder de eerste ring, worden aangestuurd met een zestiental Lab. Gruppen C68:4 versterkers geplaatst in een centrale technische ruimte. Het gehele stadion is verdeeld in 24 zones en elk van deze zones kan apart worden aangestuurd vanuit een Biamp Audiaflex matrix systeem, welke bediend  wordt door middel van een controlepaneel in de regieruimte.