IMG_6963Onlangs is het Maasland College in Oss overgestapt naar een gloednieuwe geluidsinstallatie voor de foyer van de school. De installatie bestaat uit twee JF59’s en twee JF10’s van EAW. Uiteraard worden deze luidsprekers versterkt door een Lab.Gruppen versterker. De aansturing wordt gedaan door een Xilica Neutrino processor. Ook heeft het Maasland College ge├»nvesteerd in een mobiel mengtafelrack met daarin vier draadloze microfoons en een digitale mengtafel van Allen & Heath.

Voorheen werden er in deze zaal mobiele luidsprekers geplaatst die dan dienst moesten doen tijdens een toespraak, een uitvoering of iets anders. De geluidskwaliteit liet vaak te wensen over. Daarom werd het tijd voor een vaste installatie die multifunctioneel inzetbaar is. En dat is de nieuwe geluidsinstallatie zeker!

Aan de muur bij het podium zit bijvoorbeeld een afsluitbaar aansluitkastje met daarin een mogelijk tot het inprikken IMG_6975van een microfoon of een ander extern apparaat zoals een mp3 speler. Van de microfoon kan eenvoudig het volume geregeld worden op de wandbediening van Xilica. Als er dus even snel wat moet worden omgeroepen is dat een kwestie van de microfoon aansluiten en klaar! De microfoon aansluiting is ook zo geconfigureerd dat oversturen of rondzingen praktisch onmogelijk is. Geen technici nodig om even wat om te roepen.

IMG_6965Als er meer microfoons nodig zijn dan kan er op hetzelfde kastje een multi aangesloten worden waarop maar liefst 24 microfoons op aangesloten kunnen worden! Deze microfoons kunnen geregeld worden op de Qu16 van Allen & Heath die in de zaal geplaatst kan worden op verschillende plekken.
Het geheel wordt aangestuurd door een Xilica Neutrino en een Lab.gruppen C68:4 die in een andere ruimte zijn geplaatst.

Wij wensen het Maasland College veel succes met hun nieuwe geluidsinstallatie!

 

IMG_6944 IMG_6938 IMG_6984

 

 

 

IMG_6968 IMG_6950