IMG_9372Holland PA Pro Audio heeft onlangs, in opdracht van Podiumtechniek.nl, een complete Kling & Freitag geluidsinstallatie geleverd aan Theater Corrosia in Almere. Er wordt gebruik gemaakt van een LCR + Sub systeem en een systeem dat mobiel gebruikt kan worden. Alles is multifunctioneel inzetbaar dankzij de Kling & Freitag IPD2400 en D80:4 versterkers.
Het hoofdsysteem voor de theaterzaal bestaat uit twee Gravis 12+W’s (90 gradenIMG_9378
horizontale spreiding). Het center cluster bestaat uit twee Gravis 12+N’s (60 graden horizontale spreiding). Vanuit Corrosia was er de wens voor een cardioide subwooferopstelling. Daarvoor is er gekozen voor een Nomos XLC. Deze subwoofer bestaat uit drie 18 inch speakers. Hiermee kan cardioide sub gecreëerd worden. Ook is de subwoofer gevlogen onder de brug in het midden.  Doordat de subwoofer in het midden hangt  is de afstraling richting de tribune het optimaalst. Er ontstaan dan geen ‘bulten’ en ‘gaten’ in de lage frequenties.

Mobiele set
IMG_9310Verder heeft het theater de beschikking over vier Gravis 12+W’s, vier Gravis 8W’s en twee Nomos LSII’s die multifunctioneel ingezet kunnen worden. Bijvoorbeeld als monitor of als een mobiele set ergens anders in het gebouw.

Versterkers
Het hoofdsysteem wordt aangestuurd door twee D80:4 versterkers van Kling & Freitag. Dit zijn versterkers met vier kanalen en in totaal 8000 Watt. In deze versterkers zit processing van Lake ingebouwd. Het signaal wordt digitaal viaIMG_9335
AES/EBU aangeboden op de versterkers. Dit AES/EBU signaal komt van een Lake LM44. Deze LM44 heeft verschillende presets die eenvoudig via  het frontpaneel opgeroepen kunnen worden. Uiteraard kan de LM44 ook via een laptop benaderd worden. Ook beschikt Corrosia over twee IPD2400’s in dit rack. Deze worden voornamelijk als monitor-versterker gebruikt.

IMG_9292Voor de mobiele set zijn ook nog eens drie IPD2400 versterkers beschikbaar in een binnenrack op wielen. Op de voorkant van dit rack zit een aansluitpaneel om alles aan te kunnen sluiten. Dit mobiele rack kan worden gebruikt in alle mogelijke configuraties. Bijvoorbeeld als monitorrack voor meer monitorgroepen op het podium. Of bijvoorbeeld als geluidsset voor een DJ.

Wij bedanken Podiumtechniek.nl voor de prettige samenwerking en wensen Theater Corrosia veel plezier met deze Kling & Freitag geluidsinstallatie!

Nog enkele foto’s:

IMG_9360 IMG_9345 IMG_9342 IMG_9340 IMG_9339 IMG_9316 IMG_9307 IMG_9271 IMG_9262 IMG_9256