13662086_1220103798009090_6089790418223171265_oPodium Hoge Woerd in de Meern kijkt terug op een succesvol eerste buitenseizoen met het gloednieuwe Kling & Freitag VIDA systeem. Tijdens het buitenseizoen hebben ze verschillende acts naar volle tevredenheid op het podium gehad. Podium Hoge Woerd had de primeur om als eerste in Nederland gebruik te mogen maken van VIDA.

Na een uitvoerige luistertest met verschillende andere systemen zijn ze in de Meern tot de conclusie gekomen dat VIDA het meest geschikte systeem is voor deze buiten locatie. Podium Hoge Woerd bevind zich midden in een woonwijk en daarom is het van belang dat de geluidsoverlast tot een minimum wordt beperkt. Dit wordt bereikt door een aantal factoren waaronder het cardioide subwoofer systeem bestaande uit drie Passio Sub 15 subwoofers per kant. Ook de stuurbare ‘zuil’ van K&F is cardioide. Hierdoor zijn de laagste frequenties naar achteren zo goed als geëlimineerd.

Het stuurbare VIDA van Kling & Freitag is self-powered en heeft maar liefst 48 DSP- en versterkerkanalen. Iedere VIDA bestaat uit 32 x 1 inch dome, 12 x 3.5 inch mid drivers en 6 x 6.5 mid-laag drivers. Alle luidsprekers zijn voor elkaar geplaatst waardoor het geheel coaxiaal is.

Door gebruik te maken van grote aantallen luidsprekers die apart aangestuurd kunnen worden is het technisch mogelijk om de verticale spreiding en richting te bepalen van +/- 45 graden. De horizontale spreiding is 90 graden.

De Passio sub 15 subwoofers van Kling & Freitag worden aangestuurd door twee IPD2400 versterkers. Iedere versterker stuurt drie subwoofers (in cardioide) aan.

Via de VIDA APP kan eenvoudig het systeem worden ingesteld. In de app kan bijvoorbeeld de beam (real-time) worden aangepast. Verder kunnen ook parameters als EQ, delay en gain worden ingesteld met de app.

 

Wij wensen Podium Hoge Woerd heel veel succes met Kling & Freitag VIDA systeem!

vida_hogewoerd