volks15Het onlangs geopende Volkshotel in Amsterdam is door Music And Productions (M.A.P.) voorzien van een uitgebreide EAW/Lab.gruppen geluidsinstallatie. Op de 7de verdieping van het Volkshotel bevindt zich ‘Club Canvas’ met een geweldig panoramisch uitzicht over Amsterdam. In deze club is door M.A.P. een hoogwaardige EAW geinstalleerd bestaande uit vier JF59’s op de dansvloer aangevuld door VFR109 en SB1000z. Om deze zeer krachtige geluidsinstallatie correct aan te kunnen sturen is er gekozen voor de C-series van Lab.gruppen en een UX3600 processor van EAW.

Overdag dient ‘Club Canvas’ als restaurant voor (hotel)gasten. Eveneens op de 7de verdieping bevindt zich ‘Petit volks1Canvas’ voorzien van vier VFR129 luidsprekers van EAW. Op de overige verdiepingen van het Volkshotel bevinden zich bijzonder karakteristieke hotelkamers. Op de begane grond van het hotel is eveneens EAW geïnstalleerd bestaande uit VFR129, FR250z aangevuld met VR61’s.

volks14Om de geluidsoverlast in het gebouw te elimineren is er voor bijna iedere luidspreker een speciale ‘ontkoppelde’ ophangbeugel geleverd door Holland PA. Deze ontkoppelde ophangbeugel zorgt ervoor dat er geen geluid kan ‘lekken’ door middel van trillingen die ontstaan door de luidspreker. Hiervoor wordt er gebruik gemaakt van een constructie waarbij de luidspreker in rubbers hangt waardoor trillingen worden tegengehouden.

De EAW geluidsinstallatie op de begane grond en op de 7de verdieping worden aangestuurd door BSS Soundweb London. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de BLU80 en BLU100 serie van BSS.

Holland PA wenst het Volkshotel en M.A.P. veel succes met dit fantastische project in Amsterdam!

Enkele foto’s van het Volkshotel:

volks7 volks6 volks5a volks5 volks4 volks9 volks14

volks10 volks11 volks12 volks13 volks3 volks2